Η οικογένεια Καρβέλα ασχολείται για περισσότερα από 150 χρόνια με τον τομέα της πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής.

καλλιέργεια
επεξεργασία
τυποποίηση
απευθείας διάθεση

Η Megaris Goods είναι μια πλήρως καθετοποιημένη, καινοτόμος επιχείρηση, με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, που ορίζεται μέσα από την καλλιέργεια, την επεξεργασία, την τυποποίηση και την απευθείας διάθεση των προϊόντων της σε επιλεγμένες διεθνείς αγορές, εγγυώμενη την άριστη ποιότητα και την χαμηλότερη δυνατή τιμή.

Στα τέλη της δεκαετίας του ‘50, ο Αλέξανδρος Καρβέλας, εγκαθιστά τις πρώτες φυτείες κελυφωτού φιστικιού στην περιοχή των Μεγάρων. Οι καιροί δεν ήταν εύκολοι, η καλλιέργεια ασυνήθιστη, όμως η σπορά είχε πέσει. Τρεις γενιές αργότερα, ο εγγονός, Στέλιος Καρβέλας, δημιουργεί την Megaris Goods, κρατώντας μια οικογενειακή παράδοση ζωντανή, μεταλαμπαδεύοντας το όραμα ενός ολάκερου τρόπου ζωής. Το κελυφωτό φιστίκι και τα παράγωγά του αποτελούν τον πυρήνα της δουλειάς και της πίστης μας στην εντυπωσιακή διατροφική αξία του προϊόντος μας.

Σε καιρούς δύσκολους, αποτέλεσμα και της ερήμωσης της αγροτικής γης των περασμένων ετών, η οικογένεια Καρβέλα εξακολουθεί πιστά επί δεκαετίες να αντλεί έμπνευση από την ελληνική γη, να πιστεύει στον πρωτογενή τομέα και να επενδύει στην αγροτική δραστηριότητα. Καθώς η ροή δείχνει πλέον την επιστροφή στη ρίζα του εθνικού μας πλούτου, την αγροτική γη, η Megaris Goods, αυξάνει τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις της και πρωτοπορεί εκ νέου: Το τετράπτυχο καλλιέργεια-επεξεργασία-τυποποίηση-διανομή σηματοδοτεί τον βήμα-βήμα έλεγχο της αγροτικής μας παραγωγής κι εγγυάται το προϊόν της πίστης στην ελληνική φύση και της αγάπης μας στην μυθική μεγαρική γη.

Η Megaris Goods, δεμένη με την αττική φύση και αφοσιωμένη στην αφθονία του γεωργικού πλούτου της μεγαρικής γης, έστησε την αγροτική της μονάδα εδώ, εξοπλίστηκε με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και τυποποίησης του αγροτικού της προϊόντος κι επιτρέπει εδώ και δεκαετίες στο ευεργετικό μικροκλίμα της περιοχής να αποδώσει το ζηλευτό του πρόσφορο.

Το κελυφωτό μας φιστίκι είναι ένας διατροφικός θησαυρός.

Το κελυφωτό φιστίκι Μεγάρων, Προστατευόμενης Ονομασίας Προελεύσεως (Π.Ο.Π.) από το 1994, είναι ένας άριστης διατροφικής ποιότητας καρπός, που συγκαταλέγεται παγκοσμίως στις υπερτροφές (superfoods) εξαιτίας της πληθώρας των ευεργετικών του συστατικών. 
Η προέλευσή του είναι από το Ιράν, καλλιεργήθηκε ευρύτατα στην περιοχή της Κεντρικής Ασίας και της Μέσης Ανατολής, ενώ από τα μέσα του 19ου αιώνα η καλλιέργειά του πέρασε και στον δυτικό κόσμο, στις μεσογειακές χώρες και την Αμερική. Στην χώρα μας το κελυφωτό φιστίκι ήρθε στα τέλη του 19ου αιώνα.